CRVENA JABUKA – ZA SVE OVE GODINE

CRVENA JABUKA - ZA SVE OVE GODINE

27. 12. 2021. – 15. 01. 2022.

U ponedjeljak 27. 12. 2021. godine u 18.00 sati, u jednoj od najljepših sarajevskih ulica, u Štrosmajerovoj ulici, otvorena je izložba pod nazivom “Crvena jabuka – Za sve ove godine”.

Autorica projekta i izložbe: Amina Abdičević, a dizajn izložbe potpisuje: Branko Dursum.

Izložbu Muzej Sarajeva organizira povodom 35 godina umjetničkog djelovanja pop–rock benda Crvena jabuka. Prisjetit ćemo se “zlatnog perioda”, 80-tih godina, kada je grad Sarajevo bio regionalni muzički centar i kada je pored ostalih bendova i istaknutih kantautora, i “Crvena jabuka” započinjala svoju karijeru koja uspješno traje sve do današnjih dana, već više od 35 godina. Nastavljamo dalje promoviranje sarajevske muzičke scene, koja će ostati zabilježena u muzičkim analima kao svojevrstan fenomen, koji je izazvao i formirao jedinstven i prepoznatljiv umjetnički duh grada.

Sponzor i glavni partner projekta i izložbe je Turistička zajednica Kantona Sarajevo (Visit Sarajevo), te BH Telecom i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Zahvaljujemo se i prijateljima projekta Općini Stari Grad Sarajevo, Asocijaciji kompozitora – muzičkih stvaralaca AMUS, Općini Novi Grad Sarajevo, KJKP Park Sarajevo i BHRT-u.

Izložba je poklon gradu, Sarajkama i Sarajlijama, i svima koji dođu u ovo praznično vrijeme u naš grad.

Izložba se može pogledati od 27. 12. 2021. do 15. 01. 2022. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to top
Digitalna pristupacnost