REINTEGRACIJA SARAJEVA (PRILOZI ZA PROUČAVANJE HISTORIJE SARAJEVA / CONTRIBUTIONS TO THE STUDY OF THE HISTORY OF SARAJEVO Online ISSN 3029-4843, 2008)
U ovom radu autor nastoji prikazati dramatična zbivanja u Sarajevu nakon postizanja Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini 21. XI 1995. godine. Budući da je arhivska građa za ovaj period uglavnom nedostupna, autoru je od velike pomoći bila memoarska građa aktivnih sudionika u dešavanjima, relevantna literatura te pisanje u sarajevskom dnevnom listu Oslobođenje i bosanskohercegovačkom magazinu Dani. Određene odluke iz Daytona su omogućile reintegraciju okupiranih dijelova Sarajeva i njegovih općina u jedinstven grad pod vlašću Federacije Bosne i Hercegovine. Određena je pažnja posvećena i reakcijama političara po ovom pitanju, nakon potpisivanja Sporazuma u Parizu.